ICOANA ZILEI

 

CALENDAR ORTODOX

  

 

A.S.C.O.R. Craiova a desfasurat programul “INTERCULTURAL LEARNING 

PROGRAM AND YOUTH COOPERATION” 

 

Ianuarie 14, 2009

 

INTERCULTURAL LEARNING PROGRAM AND YOUTH COOPERATION 

 

Youth in Action Project: RO-11-34-2008-R2 Romania – Hungary – Nederland’s 

 

Daily Exchange Program: 

Preparatory meeting: 3,4 July in Craiova 

1. Venue Craiova 

Travel day: 14 July (Arriving in Craiova – RO for all the groups) 

15 – 19 July THE INTERCULTURAL PROGRAM 5 days with 

 • TRAINING “Intercultural Learning” (2 days) ; 
 • Intercultural Religious IN SITU Study “Life in the Romanian monasteries”; accommodation in the Tismana Monastery’s Hostel. (1 day) 
 • ”Similarities of the three cultures”: concrete exhibitions of manufactured symbols of the traditions and customs of the two cultures on the following domains: History Geography; Education; Arts; Folklore; Gastronomy; Tourism. (1 day)
 • Seminar “The in pair cultures” Information (brochures, PPT presentations, photos, movies ) on aspect of the three cultures which to underline the similarities and differences in the Romanian and Partners cultures, as a mean of education of the tolerant spirit. (1 day)

20-25 July INTERACTIV TRAINING PROGRAM 6 days (part 1)

 • Interactive Debate “The Volunteers’ Management “;(2 days)
 • Training of Trainers “Democratic Citizenship Education”(3 days).
 • ”Let’s meet the local community of Craiova” IN SITU Study of the Craiova’s cultural, historical and social aspects. (1 day)
 • Venue Debrecen – Hungary (for all the groups)

27 – 30 July -INTERACTIV TRAINING PROGRAM 5 days (part 2)

 • WorkShop "The Youth Project Management" organized by the Romanian trainers.(3 days)
 • Intercultural learning day "Treasure Hunting on local community's
 • customs and traditions"(1 day)
 • Consensus Workshop: The participants in the project will work together
 • in finding new concrete methods for continuing the project and implementing
 • other interesting and effective ideas in the youth domain. (1 day)

31 July travel day home.

 

Acest proiect este finantat cu sustinere din partea COMISIEI EUROPENE prin programul Tineret in Actiune, gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale:www.ancpdefp.ro Aceasta publicatie reflecta doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi facuta responsabila pentru utilizarea informatiei pe care o contine.

 

Colecta de jucarii pentru gradinite

 

 

Sptembrie 22, 2008

La sediul ASCOR Craiova, pe strada Matei Basarab, nr.17 bis, va avea loc in zilele urmatoare o colecta de jucarii pentru patru gradinite din judetul Dolj (gradinitele din Bucovicior, Suhar, Vela si Gubaucea). Jucariile trebuie sa fie pentru copii intre 3 si 7 ani, sa fie curate si sa nu prezinte un pericol pentru sanatatea acestora (pistoale de jucarie cu bile, papusi vechi, al caror material genereaza mult praf etc.). Cei  care au posibilitatea sa le faca o bucurie acestor copii sunt asteptati la sediul ASCOR, luni, marti, joi si vineri de la 10 la 14, iar miercuri de la 9 la 13.

 

Via Prisaca, altar al jertfei noastre

 

 

Septembrie 10, 2008

In zilele urmatoare va avea loc culegerea viei Mitropoliei Olteniei. Cum de fiecare data am fost prezenti la acest eveniment, ar fi frumos sa continuam traditia de a ne osteni in tarina de unde Domnul ne scoate vin bun pentru jertfa nesangeroasa care are loc la fiecare Sfanta Liturghie.

 

Culegerea viei Prisaca, de langa Manastirea Sfantul Gheorghe, foarte indragita noua si loc al multor privegheri pe care le-am facut si pe care vom continua sa le facem, este o ocazie de strangere laolalta a vechilor si noilor ascoristi, ocazie de a ne petrece timpul impreuna si de a ne uni cugetul si fortele intr-o activitate care, pana la urma, isi are finalitatea in prefacerea vinului intru Scump Sangele  Domnului. Asadar asteptam o prezenta numeroasa.

Pentru efortul depus si dispozitia de a ajuta la activitate, fiecare tanar va primi 30-40 de RON pe zi.

Culesul viei incepe Miercuri, 17 Septembrie 2008, va dura 4 zile, iar programul va incepe la ora 8 dimineata si se va incheia probabil la orele 16. Pana atunci astept offline-uri la id-ul de mess  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  sau puteti suna la nr de telefon 0742 88 91 36 pentru a va inscrie pe lista.

Nu trebuie sa va temeti de o atmosfera anosta sau de epuizare fizica… va decurge totul foarte frumos, cu cantece, cu mese luate impreuna, veti fi deasupra Craiovei si veti avea parte de un peisaj splendid, iar deplasarea pana acolo speram sa fie asigurata de catre Mitropolie. Va astept cu drag sa-mi anuntati participarea voastra.

Catalin Topoe- vicepresedinte ASCOR Craiova